top of page

Paper Book and Archive is een boekbindstudio alsook een winkel in kantoor- en kunstenaarsbenodigdheden voor zowel particuliere als zakelijke klanten. ​

Paper_Book_and_Archive_bookbinding_quire
Katernen           ©evelienbaetenphotography       

Paper Book and Archive wordt beheerd door Evelien en is gevestigd in Wetteren (Vlaanderen), België. Een levenslange passie voor boeken en een voorliefde voor papier en print inspireerden Evelien om van 2016 tot 2020 een opleiding tot handboekbinder en papierconservator te volgen in Brugge. 

Paper Book and Archive werd opgericht in 2019 en biedt een breed scala aan diensten: van op maat gemaakte handgebonden boeken en dozen tot conservering en restauratie van boeken en kunstwerken op papier. 

 

De liefde voor alles papier, print en kunst heeft ertoe geleid dat Paper Book and Archive ook allerlei producten aanbiedt in zowel onze fysieke winkel als in de webshop.

Als je klaar bent voor meer dan onze kant-en-klare producten, neem dan gerust contact met ons op, om je behoeften op het gebied van boekbinden en papierrestauratie te bespreken. Ben je op zoek naar een speciaal soort papier, een unieke wenskaart, papier- en boek gerelateerde decoratie en cadeaus, dan vind je een breed gamma aan unieke spullen in onze winkel. Vind je niet meteen wat je zoekt, neem dan contact met ons op en we staan u graag met raad en daad bij.

Bij PBA zijn we toegewijd aan het ontwerpen van boeken en dozen die het beste bij uw behoeften passen. We helpen u ook bij het conserveren van uw kunstwerken op papier en van uw bibliotheek. Onze ervaring met het werken met erfgoedbibliotheken wordt ook toegepast op werk voor particuliere opdrachtgevers. Bij Paper Book and Archive staat goede service voorop: Evelien is bedreven in boekbinden, papierconservering, fotografie, digitalisering van documenten en ze is goed thuis in academisch onderzoek, zodat ze je kunst en boeken met de juiste zorg kan behandelen. ​

Princess Charlotte of Wales
and Prince Leopold of Saxe Cobourg
 
1 November, 1816                             
Gedrukt in Leeds door Edward Baines (1774-1848)
printmaker Edward Francis Burney (1760-1848)
naar een tekening door Meyer
 
Een prent voor ze conservatiebehandeling heeft ondergaan, omringd door enkele gereedschappen die in de conservatie worden gebruikt
©evelienbaetenphotography
Paper_Book_and_Archive_Princess_Charlott

Het is de missie van Paper Book and Archive om haar klanten te voorzien van prachtig en vakkundig vervaardigde producten, die zijn gemaakt met expertise en met het grootste respect voor het milieu. We gebruiken bij voorkeur middelen met een lage ecologische voetafdruk en streven ernaar samen te werken met leveranciers die op een milieuvriendelijke manier werken. Meer informatie over duurzaamheid bij papierconservering en boekbinden vindt u op onze blog.

Bij Paper Book and Archive bloggen we over boekbinden en papierconservering in al zijn aspecten. Je vindt er ook blogposts over lezen, literatuur, informatie over kunstwerken die we hebben gerestaureerd, berichten over bibliotheken, de tools van ons vak en we geven je ook tips over hoe je voor je geliefde boeken en kunstwerken kunt zorgen. We staan ​​open voor suggesties en verzoeken met betrekking tot blog-onderwerpen, neem contact met ons op via onze contactpagina of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Paper_Book_and_Archive_Blue_boek_book.jpg

Handgebonden schets- en notitieboek                                                                                    ©evelienbaetenphotography

We zouden het geweldig vinden als je lid wordt van onze community. Laat een reactie achter op onze blogposts of volg ons op onze social media platformen. Wilt u in contact komen, heeft u informatie nodig of heeft u een suggestie? Al onze contactgegevens vindt u hier. Word lid van onze onderstaande mailinglijst voor nieuws, updates, exclusieve inhoud, uitverkoop, kortingen en give-aways.

bottom of page